مطالعات نشان می دهد که خوردن دوازده تخم مرغ در هفته ممکن است روی کلسترول شما تأثیری نداشته باشد
تخم مرغ مواد مغذی زیادی دارد، اما توصیه ها برای مصرف تخم مرغ در طول سال ها تغییر کرده است.
تحقیقات در مورد اینکه چگونه خوردن تخم مرغ بر پیامدهای مختلف سلامتی تأثیر می گذارد، به ویژه اینکه چگونه ممکن است بر نتایج سلامت قلب در گروه های در معرض خطر تأثیر بگذارد، ادامه دارد.
یک مطالعه اخیر نشان داد که مصرف تخم مرغ غنی شده تاثیر قابل توجهی بر کلسترول در افراد در معرض خطر بیماری قلبی عروقی ندارد.
آیا تخم مرغ برای شما مفید است؟
این سؤالی است که متخصصان برای مدت طولانی در تلاش برای کشف آن هستند، با مطالعات بسیاری که به این حوزه تحقیقاتی اختصاص داده شده است. یکی از زمینه های مورد علاقه این است که چگونه خوردن تخم مرغ ممکن است بر افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی هستند تأثیر بگذارد.
نتایج مطالعه اخیر که محققان در جلسه علمی سالانه کالج قلب و عروق آمریکا ارائه کردهاند نشان میدهد که خوردن دوازده تخممرغ غنیشده در هفته در مقایسه با خوردن دو یا کمتر تخممرغ در هفته تأثیر قابلتوجهی بر کلسترول ندارد. در حالی که تحقیقات بیشتری برای تایید این یافته ها مورد نیاز است، این مطالعه نشان می دهد که خوردن تخم مرغ غنی شده کلسترول را بدتر نمی کند و حتی نشان می دهد ممکن است خوردن تخم مرغ غنی شده فوایدی داشته باشد.
تخم مرغ چه تاثیری بر کلسترول دارد؟
تخم مرغ سال هاست که جزء رایج رژیم غذایی انسان بوده است. آنها حاوی بسیاری از مواد مغذی مفید هستند مانند پروتئین، ویتامین B12، ید و ویتامین D. گزینه های زیادی برای انواع تخم مرغ وجود دارد. تخم مرغ های غنی شده دارای سطح بالایی از مواد مغذی هستند زیرا اجزای خاصی به غذای مرغ ها اضافه می شود.
در سالهای گذشته، یکی از نگرانیهای اصلی در مورد خوردن تخممرغ، میزان کلسترول آن بوده است و اینکه چگونه میتواند بر خطر بیماریهای قلبی عروقی و سایر پیامدهای سلامتی تأثیر بگذارد.
به نظر می رسد شواهد تا حدودی متناقض هستند. یک بررسی اخیر نشان می دهد که مصرف بیشتر تخم مرغ می تواند کلسترول کل را افزایش دهد و نسبت لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) به لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) را افزایش دهد. با این حال، این بررسی اشاره میکند که شواهدی نیز وجود دارد که خوردن حداکثر یک تخممرغ در روز ممکن است تأثیر عمدهای بر خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی نداشته باشد.
منبع قابل اعتماد دیگری که در سال 2020 منتشر شد، نشان داد که خوردن تخم مرغ با خطر بیماری قلبی عروقی در جمعیت عمومی مرتبط نیست. با این حال، نویسندگان این بررسی خاطرنشان کردند که تحقیقات بیشتری برای بررسی چگونگی ارتباط خوردن تخم مرغ با نارسایی قلبی و افزایش خطر بیماری قلبی عروقی در افراد مبتلا به دیابت مورد نیاز است. بررسی منبع مورد اعتماد دیگری نشان داد که تخم مرغ در واقع ممکن است در کاهش خطر بیماری قلبی عروقی نقش داشته باشد.
کلسی کوستا، متخصص تغذیه و بنیانگذار Dietitian Insights به موارد زیر اشاره کرد:
تخم مرغ منبع خوبی از پروتئین بدون چربی و بسیاری از ریزمغذی های ضروری از جمله فولات، ویتامین A، B2 (ریبوفلاوین)، B5، B12، فسفر و سلنیوم است. با این حال، یافته های تحقیقاتی تا به امروز در رابطه با اثرات تخم مرغ بر نشانگرهای سلامتی، از جمله سطح کلسترول سرم، مقاومت به انسولین، استرس اکسیداتیو، التهاب، و خطر بالقوه قلبی متابولیک متفاوت بوده است. این ممکن است به این دلیل باشد که ترکیب تخممرغ بسته به نحوه تولید آنها میتواند متفاوت باشد و روشهای پخت نیز میتواند بر فواید یا مضرات بالقوه مربوط به خوردن آنها تأثیر بگذارد.
تاثیر تخم مرغ بر کلسترول و سلامت قلب و عروق
این مطالعه مصرف تخم مرغ غنی شده را در میان افرادی که در سطح مشخصی از خطر پیامدهای ضعیف قلبی عروقی قرار داشتند، مورد بررسی قرار داد. همه شرکتکنندگان حداقل 50 نفر بودند و 24 درصد مبتلا به دیابت بودند. میانگین سنی شرکت کنندگان شصت و شش بود.
محققان 140 شرکت کننده را به دو گروه تقسیم کردند. به یک گروه دستور داده شد که هر هفته دوازده یا بیشتر تخم مرغ غنی شده بخورند، در حالی که گروه دیگر قرار بود کمتر از دو تخم مرغ در هفته بخورند.
نتیجه اصلی بررسی سطوح کلسترول، به ویژه کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) و لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) بود. محققان همچنین سطوح ریزمغذی های خاص، سطوح لیپید و بیومارکرهای متابولیک قلبی و التهابی را بررسی کردند.
هنگامی که محققان این دو گروه را مقایسه کردند، متوجه تغییرات مشابه HDL و LDL شدند. این نشان می دهد که مصرف تخم مرغ غنی شده تاثیر منفی بر کلسترول در بین شرکت کنندگان ندارد.
نینا نوحروش، نویسنده این مطالعه، به موارد زیر در Medical News Today اشاره کرد:
یافته کلیدی این مطالعه این است که مصرف 12 تخم مرغ غنی شده یا بیشتر در هفته، در یک دوره 4 ماهه، تأثیر منفی بر کلسترول - به ویژه کلسترول LDL (که معمولاً به عنوان "کلسترول بد" شناخته می شود) یا HDL (معمولاً به عنوان کلسترول خوب شناخته شده است) در مقایسه با بیمارانی که رژیم غذایی بدون تخم مرغ داشتند نداشته است.
یافته های حاصل از پیامدهای ثانویه احتمالاً نیازمند بررسی بیشتر است. با این حال، محققان دریافتند که شرکت کنندگان در گروه تخم مرغ غنی شده کلسترول تام، تروپونین با حساسیت بالا و مقاومت به انسولین را کاهش داده اند. این می تواند نشان دهد که باید تحقیقات بیشتری در مورد فواید بالقوه سلامتی خوردن تخم مرغ غنی شده انجام شود. در میان شرکت کنندگان شصت و پنج ساله و بالاتر، محققان کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب را دریافتند، اما از نظر آماری در سطح معنی داری نبود.
محدودیت های تحقیق و ادامه تحقیقات
در حال حاضر، کل مقاله در دسترس نیست و در یک مجله معتبر منتشر نشده است، که توانایی تجزیه و تحلیل تحقیق را محدود می کند. این مطالعه تنها چند ماه به طول انجامید، بنابراین تحقیقات آینده می تواند شامل مطالعات طولانی تر برای بررسی نتایج بلند مدت باشد. تحقیقات آینده همچنین می تواند شامل شرکت کنندگان بیشتری باشد. این مطالعه همچنین نمی تواند ثابت کند که مصرف تخم مرغ باعث ایجاد پیامدهای سلامتی خاصی می شود. برخی از دادهها ممکن است به گزارشدهی شرکتکنندگان متکی باشند، که به خطر دادههای نادرست کمک میکند.
کاستا به محدودیت های زیر نیز در تحقیق اشاره کرد:
در حالی که مطالعه کامل هنوز توسط همتایان بررسی یا منتشر نشده است، یافتهها واقعا چیز زیادی به ما نمیگویند، زیرا حجم نمونه کوچکی بود و کور نبود. کسانی که تخم مرغ های غنی شده می خورند یا گروه کنترل ممکن است عادات غذایی یا سبک زندگی خود را به دلیل "اثر هاثورن" بهبود بخشیده باشند. این پدیده زمانی رخ می دهد که افراد در پاسخ به مشاهده شدن، رفتار خود را تغییر می دهند. در نتیجه، نتایج این مطالعه ممکن است به جای تأثیر مستقیم مصرف تخم مرغ غنی شده بر سطح کلسترول، منعکس کننده تغییرات در الگوهای غذایی یا رفتارهای سلامتی شرکت کنندگان باشد.
نتایج به نیاز به تحقیقات بیشتر در این زمینه، احتمالاً با تأمین مالی از منابعی اشاره میکند که خطر سوگیری کمتری وجود دارد. با این حال، تحقیقات بیشتر می تواند مزایای بالقوه تخم مرغ های غنی شده را برای گروه های خاص، مانند افراد مسن یا افراد مبتلا به دیابت، آشکار کند.
منبع: medicalnewstoday.com